Informatie van
KNO-artsen

NeilMed KNO-producten worden wereldwijd aangeprezen door artsen. Ziekenhuizen over de hele wereld wijzen hun patiënten op de effectieve Sinus Rinse neusdouches en KNO-producten van NeilMed voor voorhoofdsholte- en bijholteontsteking, hooikoorts, allergie en verkoudheid.

Nederland

In de kolom hiernaast zie je een aantal ziekenhuizen die hun patiënten aanraden hun neus te spoelen. Dit zijn ze nog niet eens allemaal! Diverse KNO-artsen spreken hun voorkeur uit voor de NeilMed Sinus Rinse neusdouche. In Nederland is het zo dat artsen geen reclame (mogen) maken. Daarom mogen wij hun namen helaas niet publiceren. Hun uitspraken zetten we hieronder op een rij.

Afgeronde dop voorkomt bloedneus
KNO-artsen vinden de gepatenteerde, afgeronde dop een goede vinding, omdat deze het neusgat volledig afsluit. “Er gaat geen ‘spuitmondje’ of ‘klein tuutje’ de neus in, waardoor het risico op bacteriële besmetting nauwelijks aanwezig is. Ook loop je niet het risico dat je bloedvaten beschadigt en dat je daardoor een bloedneus krijgt. Dat wil nog wel eens gebeuren met een ‘spuitmondje’ of ‘klein tuutje’ dat de patiënt soms scheef in zijn neus houdt. De waterstraal spuit dan tegen de wand van de neuspassage, waardoor bloedvaatjes knappen. Of hij stoot per ongeluk het tuutje tegen zijn neuswand. Met een bloedneus tot gevolg.”

Erg makkelijke fles
Een ander voordeel van de NeilMed Sinus Rinse neusdouche is de zeer flexibele fles. Het is van een bijzonder soort kunststof gemaakt, waardoor het met heel licht knijpen al heel ver ingedrukt wordt. “Een flexibelere neusdouche als die van NeilMed ken ik niet. Uitstekend geschikt voor jonge kinderen en ouderen die moeilijk kunnen knijpen. Maar ook voor de gewone gebruiker is dit een erg makkelijke fles.” Doordat je de fles zo makkelijk inknijpt, spuit je de NeilMed neusdouche vrijwel volledig leeg. Er gaat dus nauwelijks inhoud verloren.

Therapietrouw
“Het gemak van de NeilMed Sinus Rinse neusdouche zorgt voor meer therapietrouw, en dat is ontzettend belangrijk voor onze KNO-patiënten”, aldus een KNO-arts.

Uitspraken van artsen

 

Uit de meeste onderzoeken blijkt dat een neusspoeling veel ellende afvoert zoals virusdeeltjes, bacteriën, stof en pollen. Het is een hele nuttige aanvulling op bestaande medicatie. Een infectie verlamt de trilhaartjes in de neus waardoor de afvoer van vuil en bacteriën stagneert. Een spoeling neemt de functie van de trilhaartjes tijdelijk over. (gecombineerde citaten uit de Volkskrant, 26-2-2017 en 17-5-2019)

Rob van der Hulst

KNO-arts, Ziekenhuis Amstelland, Amstelveen

Neusspoelen klinkt misschien een beetje raar, maar gaat heel gemakkelijk en werkt zeer effectief. Bij mensen met chronische neusbijholtenontsteking en na een neus(bijholten)operatie is neusspoelen als standaard behandeling opgenomen in de KNO behandelrichtlijnen, maar ook bij allergie en zelfs gewone verkoudheid werkt neusspoelen heel goed.

Belangrijk is ook dat gespoeld wordt met een opwaarts gerichte irrigatiestroom die met een licht positieve druk de neus wordt ingespoten zodat de neusbijholten goed wordt bereikt. Mijn voorkeur gaat daarbij uit naar kant-en-klare sachets omdat je dan altijd spoelt met de juiste concentratie. In de sachets bevindt zich bovendien een combinatie van zouten die speciaal is samengesteld voor de reiniging van het gevoelige neusslijmvlies. Keukenzout wordt vaak als scherp ervaren. Bovendien zit daar vaak jodium in. Dat is een irriterende stof. Zeker voor het gevoelige neusslijmvlies. (citaat uit KNO-bijlage Telegraaf, 27-7-2017)

Dr. B. van den Borne

KNO-arts, CWZ, een santeon ziekenhuis

Het is goed om je neus schoon te houden. Vooral bij baby’s en kinderen is het goed om de neus schoon te spoelen met zout water, maar ook bij volwassenen. Ik schrijf zelf ook fysiologische zoutspoelingen voor. Zo spoel je alle viezigheid weg en als je het doorslikt is het niet erg, want je plast het toch wel uit. (citaat uit De Belofte, 19-1-2019)

Maarten Majoor

KNO-arts, Ziekenhuis Gelderse Vallei

Europa

Ook in Europa is neusspoelen een van de standaardbehandelingen die KNO-artsen voorschrijven. Een paar voorbeelden van ziekenhuizen die het spoelen van de neus en de neusdouche van NeilMed voorschrijven. Uiteraard zijn het er veel meer.

België

Na operatie neus en sinussen spoelen
“Onmiddellijk na de operatie zijn de neusholten zeker nog niet genezen. Een normaal genezingsproces duurt minstens vier tot zes weken. Na de operatie moeten de neus  en de sinussen minstens viermaal per dag gespoeld worden.”
Dr. J. Goffart, NKO-arts, az Vesalius, Tongeren

Engeland

Allergy Friendly Award
“We hebben Neilmed onze ‘Allergy Friendly Award’ gegeven. NeilMed Sinus Rinse is een natuurlijke en therapeutische methode voor het verzachten en behandelen van de meeste allergische en sinus gerelateerde klachten, zowel chronisch als seizoensgebonden. Het is klinisch aangetoond dat NeilMed KNO-producten allergische en sinusklachten behandelen en verzachten.”
Raegan, helpline advisor, ALLERGY UK

Zeer effectieve neusdouche
“NeilMed Sinus Rinse is een zeer effectieve neusdouche voor het reinigen van uw neus met een zoutoplossing. Dit is de enige juiste methode voor het reinigen van de neus na een operatie. Bij het uitvoeren van de neusspoeling, zal u bovenmatig slijm en allergie-veroorzakende irriterende stoffen, zoals stuifmeel, verontreinigende stoffen, stofdeeltjes en bacteriën wegspoelen, waardoor de ontsteking van de neuswand vermindert en het normale neusslijmvlies gestimuleerd wordt. Normaal  neusslijmvlies zal infecties en allergieën beter bestrijden en klachten verminderen of zelfs genezen.”
Royal Berkshire NHS

Aanrader
“Gebruik spoelflessen/neusdouches met speciaal gevormde sproeiers voor nasaal gebruik. Op dit moment raden wij NeilMed Sinus Rinse aan. Gebruik na het spoelen extra neusdruppels of een spray. Regelmatig neusspoelen helpt bij het wegwassen van stolsels en korsten, en verlicht het gevoel van verstopping. Het gebruik van een hydraterende gel zoals NeilMed Nasogel draagt bij aan vermindering van korstvorming en ander ongemak.”
Queen Elizabeth Hospital Birmingham NHS

Ierland

Superieur aan andere producten
“Het neusdouchen of neusspoelen is voor rhinitis/sinusitis patiënten een goede ‘onderhoudsmethode’. Er is een uitstekend vrij verkrijgbaar product op de markt dat hiervoor geschikt is, genaamd NeilMed SINUS RINSE™. Een zoutoplossing wordt opgelost in 240 ml water en beurtelings in ieder neusgat gespoten voor het reinigen en verfrissen van het gezwollen en geïrriteerde neusslijmvlies. Dit product is een absolute aanwinst voor patiënten met een steroïde-fobie. Zoals ik aan patiënten uitleg, kan NeilMed SINUS RINSE™ geen kwaad (indien correct gebruikt) en het is zonder recept verkrijgbaar. Als nasale neusdouche is het vermogen van NeilMed om de bovenste neusholten te bereiken veruit superieur aan concurrerende producten.”
Dr. Paul Carson, M.D.
(Allergist), Dublin, Ireland

Roemenië

Goede resultaten
“Het gebruik van een zoutoplossing bij het neusspoelen is veilig, efficiënt, goedkoop en wordt goed verdragen. Het kan over lange periodes gebruikt worden, met goede resultaten bij de behandeling van allergische en niet-allergische chronische neus- en bijholteontsteking.”
Dr. Brindusa Petrutescu, MD
Allergology and Clinical Immunology, Bucharest

Amerika en canada

In de kolom hiernaast zie je een aantal ziekenhuizen in Amerika en Canada die hun patiënten de NeilMed Sinus Rinse neusdouche voorschrijven. NeilMed is de nummer 1 onder artsen in de Verenigde Staten en Canada. Dit zijn bij lange na niet alle ziekenhuizen die NeilMed KNO-producten voorschrijven bij een behandeling.

NeilMed eerste keus voor onze patiënten
“Neus spoelen met een zoutoplossing is een snelle, eenvoudige en kosteneffectieve aanvulling in de behandeling van chronische sinus ziektes en postoperatieve zorg van de neus. Het spoelen van de neus geeft niet alleen een goed gevoel, maar past in een op sterk bewijs gebaseerde aanpak bij de behandeling van chronische aandoeningen van de neus- en bijholtes. NeilMed SINUS RINSE™ stelt de industriestandaard, waarmee alle andere apparaten worden vergeleken. Het gebruiksgemak, de eenvoud waarmee bijgevuld kan worden, het comfort en de NasaDock, maakt de SINUS RINSE™ van NeilMed de eerste keuze voor al onze sinusitis patiënten.”
Richard J. Harvey
Program Head and Professor Rhinology and Skull Base, Applied Medical Research Centre, SVH UNSW (Conjoint A/Prof) and Macquarie University (Clinical Prof)

Praktische en nuttige aanvulling
“Neusspoelen met het NeilMed SINUS RINSE™ systeem is zeer nuttig voor onze rhinitis en rhinosinusitis patiënten. Iedereen in onze praktijk is het ermee eens dat nasale spoeling een praktische en nuttige aanvulling is op de behandeling van ziekten van de neus en sinussen.”
Michael Kaliner, M.D.,
President, World Allergy Organization 2005- 2007 Clinical Professor of Medicine, George Washington University Medical Center, Washington, DC

NeilMed belangrijk hulpmiddel in sinus behandelprotocol
“Bij de behandeling van patiënten met chronische sinusitis en met name in de postoperatieve zorg van deze patiënten, vind ik dat nasale zoutspoeling een uiterst belangrijk onderdeel is van het algemene behandelprotocol. Door vroeg in de  postoperatieve periode te starten met een intensieve zoutspoeling en dit 4-6 weken aan te houden, genezen mijn patiënten veel beter, sneller en vereist dit veel minder actieve wondzorg. De NeilMed SINUS RINSE™ set is het perfecte hulpmiddel voor het merendeel van mijn patiënten die spoelen met zoutoplossing. Ik raad de NeilMed SINUS RINSE™ set aan als een eerste lijn behandelhulpmiddel, als ik spoelen met zoutoplossing overweeg als onderdeel van mijn sinus behandelprotocol.”
Thomas Tami, M.D.
Professor of Otolaryngology-Head and Neck Surgery University of Cincinnati College of Medicine, Cincinnati, Ohio

Verbetert de luchtstroom in de neus
“NeilMed SINUS RINSE™ is zeer behulpzaam voor mijn patiënten met chronische neus- en bijholteontsteking. Het is gemakkelijk te gebruiken en zeer effectief voor het reinigen van nasale afscheiding en het verbeteren van de luchtstroom in de neus.”
Ian Witterick, M.D.
FRCSC, Professor, University of Toronto, Staff Otolaryngologist, Mt. Sinai Hospital and University Health Network; Head of Otolaryngology (ENT), St. Joseph’s Health Centre, Toronto (Canada)

Doeltreffend en goedkoop
“Ik gebruik sinds 2001 de SINUS RINSE™ neusdouche van NeilMed. De SINUS RINSE™ neusdouche biedt een doeltreffende en goedkope aanvulling op conventionele medische therapie bij onze patiënten met chronische aandoeningen van de neus en sinussen.”
Martin Desrosiers, M.D.
FRCSC, Associate Clinical Professor, McGill University, Montreal, QC (Canada)

De neus filtert de lucht die je inademt. Iedereen vanaf 2 jaar zou zijn persoonlijke filter (de neus) dagelijks moeten reinigen met een zoutwateroplossing om allergische reacties en het risico op hoesten, verkoudheid, oorpijn en griep te verminderen. (citaat uit Algemeen Dagblad, 15-4-2011)

Hana Solomon

KNO- en kinderarts, Medical Center USA

Volg ons:

Copyright © 2015 - 2023

Openingstijden:

Ma t/m vrij 9.00-21.00 u
Zaterdag 9.00-12.00 u

Keurmerk webwinkel

Contact:

T: 06-12036512
(0031 6 12036512)
M: info@neilmednederland.nl

KVK 66354730
BTW NL002141933B68

De waardering van neilmednederland.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 523 reviews.
Afbeelding aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang aanbiedingen en informatie over (nieuwe) KNO- en piercingaftercare-producten.
Wij versturen slechts een aantal keren per jaar een nieuwsbrief.

Je bent ingeschreven voor onze nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Share This
Winkelmand0
Er zit geen product in de winkelwagen.
Doorgaan met winkelen
0