Corona-virus (COVID-19)

De symptomen van Corona zijn neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest en koorts. Helpt het spoelen van je neus? En worden mijn bestellingen nog wel op tijd geleverd? Op deze pagina vind je informatie met betrekking tot het Corona (COVID-19) virus. Heb je vragen? Stuur ons een bericht.

Aanpassing bezorging

Corona-update 3

DHL verandert de manier waarop pakketten worden bezorgd. Dit kan betekenen dat je pakket een dag later wordt bezorgd!

Vanaf woensdag 25 maart 2020 past DHL de bezorging van pakketten aan in verband met het corona-virus. Op de pakketpunten in Nederland wordt nog maar 1x per dag pakketten bezorgd en opgehaald.

Zoals gebruikelijk zal DHL een pakketje eerst bij jou thuis afleveren. Als je niet thuis bent, wordt het pakketje bij een DHL-punt afgeleverd. Momenteel komt de chauffeur 2x per dag langs bij zo’n DHL pakketpunt. Eerst worden er pakketten bezorgd en later op de dag worden pakketten weer afgehaald. Vanwege het corona-virus wordt dat nu 1x per dag.

Als je niet thuis bent, kan dit betekenen dat je pakketje pas de volgende dag op een DHL-pakketpunt wordt afgeleverd.

Veel DHL-pakketpunten blijven open voor het ophalen en versturen van pakjes. Omdat DHL het aantal contactmomenten tussen DHL-punten en bezorgers vermindert, kan een zending een dag langer onderweg zijn.

Wij adviseren je daarom tijdig een nieuwe bestelling te plaatsen en niet tot het laatste moment te wachten.

 

Helpt neusspoelen?

Corona-update 1

Op social media geven mensen elkaar het advies om je neus te spoelen met NeilMed neusdouches (*1). Helpt dat?

Wij raden je dit altijd aan bij verkoudheidsklachten (en andere klachten zoals allergieën als hooikoorts). Dit geldt ook voor verkoudheidsklachten die bij Corona horen. Voor zover je er zelf wat aan kan doen, houd je in ieder geval je neus zoveel mogelijk open voor frisse lucht en je houdt je neus schoon. Je neus spoelen kan je zo vaak doen als je wilt. Je raakt er niet aan verslaafd. NeilMed wordt wereldwijd vertrouwd en is de nr.1 onder KNO-artsen.

De Amerikaanse #kinderarts Dr. Song zegt:

“Hoewel COVID-19 een nieuw virus en we niet met zekerheid kunnen zeggen of nasale irrigatie een verschil maakt voor de preventie, geloof ik dat een van de beste preventieve dingen die u kunt doen is het spoelen van uw neuspassages en die van uw kinderen. Doe dit aan het einde van iedere dag, en na mogelijke blootstellingssituaties (bijvoorbeeld supermarkt, groepen mensen, reizen, school e.d.). Nasale irrigatie kan virale deeltjes wegspoelen voordat ze de kans krijgen om vast te houden, en daardoor voorkomen dat er veel infecties optreden. Afgezien van regelmatig handen wassen geloof ik dat dagelijkse en frequente #neusirrigatie een van de belangrijkste dingen is die we kunnen doen om te voorkomen dat influenza en andere virale luchtweginfecties vat krijgen.” (*2)

Ook Capathia Collaborative Medical Centre in Dallas, VS, zegt
dat het spoelen van je neus past binnen een COVID-19 protocol. (*3)

*1 https://neilmednederland.nl/product-categorie/neusdouche/

*2 https://healthykidshappykids.com/2020/02/27/coronavirus-covid-19/

*3 https://carpathiacollaborative.com/wp-content/uploads/2020/03/corona-4.pdf

Snelle bezorging?

Corona-update 2

We geven graag antwoord op een aantal vragen met betrekking tot onze pakketverzending en het corona-virus.

Wordt mijn bestelling nog wel snel geleverd?

Wij verzenden iedere dag bestellingen naar onze klanten. Vóór 16.00 uur besteld, is de volgende dag in huis. Uiteraard zijn we daarbij afhankelijk van #DHL, maar vooralsnog blijft DHL gewoon bezorgen zoals altijd. Er zijn door de overheid nog geen beperkingen opgelegd.

Verandert DHL de post- en pakketbezorging?

Bezorgers van #DHL houden 1,5 meten afstand bij het bezorgen. Ze tekenen zelf voor ontvangst in het bijzijn van de ontvanger (dit is voor onze producten niet aan de orde). In de praktijk betekent dit dat de bezorg een pakketje voor de deur legt, aanbelt en vervolgens op 1,5 meter afstand van de deur afwacht of u thuis bent. Als dit het geval is, is het pakketje hiermee overhandigd. Is dit niet het geval, dan wordt de standaardprocedure gevolgd en het pakketje afgeleverd bij het dichtstbijzijnde DHL-afhaalpunt.

Kan ik Corona krijgen via een pakketje?

Het virus verspreidt zich voornamelijk via mensen, zegt het RIVM. Gladde oppervlakten vormen een risico, blijkt uit een artikel in de Volkskrant (*1). Onderzoek toont echter aan dat kartonnen verpakkingen na maximaal 24 uur virus vrij zijn. Dat betekent dat pakketpost bij aflevering vrijwel virusvrij is. Dat neemt niet weg dat een goede hygiëne nog altijd zeer belangrijk is! Was voor de zekerheid je handen nadat je het pakketje hebt aangenomen. Volg de richtlijnen van het RIVM (*2).

Op zijn website schrijft het RIVM het volgende:

De kans dat het virus op poststukken zit is in Nederland heel klein, maar niet helemaal uitgesloten. Daarnaast is de kans dat het virus dan nog besmettelijk is ook heel klein. Er is geen bewijs dat mensen door post besmet zijn geraakt. In het algemeen raden we aan om regelmatig je handen te wassen. Een virus heeft altijd een mens of dier nodig om ‘in leven te blijven’ en zich te kunnen delen. Buiten het lichaam kan het virus maar kort overleven. Hoe lang dat precies is, is nu nog onbekend. Dit kan variëren van enkele uren tot enkele dagen. Dat is afhankelijk van bijvoorbeeld het soort oppervlak, de temperatuur en de luchtvochtigheid (*3).

*1 https://www.volkskrant.nl/wetenschap/kan-het-coronavirus-zich-via-de-lucht-verspreiden~b7c1da37/?referer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

*2 https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/vragen-antwoorden#Vragen%20over%20voorkomen%20besmetting

*3 https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/vragen-antwoorden

Volg ons:

Copyright © 2015 - 2020

Openingstijden:

Ma t/m vrij 9.00-21.00 u
Zaterdag 9.00-12.00 u

Keurmerk webwinkel

Contact:

T: 06-12036512
(0031 6 12036512)
M: info@neilmednederland.nl

KVK 66354730
BTW NL002141933B68

De waardering van neilmednederland.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 13 reviews.
Afbeelding aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang aanbiedingen en informatie over (nieuwe) NeilMed KNO- en piercingaftercare-producten.
Wij versturen slechts een aantal keren per jaar een nieuwsbrief.

Je bent ingeschreven voor onze nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Share This